Muar berada di tahap bahaya, jerebu semakin teruk di Malaysia, Singapura

 • Wild otter spotted at Bishan - Ang Mo Kio park

  Wild otter spotted at Bishan - Ang Mo Kio park

  Wild otter spotted at Bishan - Ang Mo Kio park

  A wild otter is seen frolicking in the river at Bishan - Ang Mo Kio park. …

 • Amos Yee's trial date to be brought forward

  Amos Yee's trial date to be brought forward

  Amos Yee's trial date to be brought forward

  Amos Yee's lawyer told the media on 30 April that the judge has agreed to bring forward the date of the teenager's trial, possibly to either the week of 4 May, or the week after. …

 • SEA Games 50 day countdown day 40

  SEA Games 50 day countdown day 40

  SEA Games 50 day countdown day 40

  Corporation Primary School is celebrating its 40th anniversary this year. In conjunction with the nation’s hosting of the 28th SEA Games, the school is taking the opportunity to be part of the great countdown to the opening of the games by highlighting the number ‘40’. …


Oleh Trinna Leong

Rakyat Malaysia di selatan Semenanjung sedang berhadapan dengan jerebu paling teruk tahun ini, terutamanya di Johor dan Melaka. Keadaan terburuk melanda Muar, Johor.

Kadar penceramaran udara (API) meningkat ke 337, berada dalam keadaan bahaya. Sebuah lagi daerah di Johor, Kota Tinggi direkodkan berada pada tahap tidak sihat, 211.

Angka yang dikeluarkan angka Jabatan Alam Sekitar (JAS) pagi ini, mengenal pasti empat kawasan-kawasan lain mengalami tahap tidak sihat - Pasir Gudang dan Larkin Lama (Johor Bahru), dan bandar Melaka serta Bukit Rambai.

JAS telah mengharamkan pembakaran terbuka di Selangor, Johor dan Melaka. Kerajaan Melaka juga telah meminta semua sekolah-sekolah di negeri itu untuk menghentikan aktiviti luar.

Semalam, Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr S. Subramaniam mengumumkan bilik operasi akan diwujudkan di kawasan di mana API melebihi 200. Senarai API JAS mengatakan 51 ke 100 sebagai sederhana, 101 hingga 200 sebagai tidak sihat dan 201 ke 300 sebagai tidak sihat.

Pejabat Pendidikan Daerah Muar hari ini mengarahkan sekolah ditutup sehingga esok. – 20 Jun, 2013.

Loading...

Latest News

Makanation