Noh Omar tarik saman fitnah terhadap kerajaan Selangor dan Adun Sekinchan – Bernama

 • Wild otter spotted at Bishan - Ang Mo Kio park

  Wild otter spotted at Bishan - Ang Mo Kio park

  Wild otter spotted at Bishan - Ang Mo Kio park

  A wild otter is seen frolicking in the river at Bishan - Ang Mo Kio park. …

 • Amos Yee's trial date to be brought forward

  Amos Yee's trial date to be brought forward

  Amos Yee's trial date to be brought forward

  Amos Yee's lawyer told the media on 30 April that the judge has agreed to bring forward the date of the teenager's trial, possibly to either the week of 4 May, or the week after. …

 • SEA Games 50 day countdown day 40

  SEA Games 50 day countdown day 40

  SEA Games 50 day countdown day 40

  Corporation Primary School is celebrating its 40th anniversary this year. In conjunction with the nation’s hosting of the 28th SEA Games, the school is taking the opportunity to be part of the great countdown to the opening of the games by highlighting the number ‘40’. …

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar (gambar) akan menarik balik saman fitnah terhadap kerajaan Selangor dan Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Sekinchan Ng Sue Lim yang difailkan pada 14 Mac 2012.

Beliau berkata tindakan itu diambil setelah berpuas hati dengan penjelasan yang dibuat oleh kedua-dua pihak terbabit seperti yang disiarkan dalam akhbar milik kerajaan negeri itu, Selangor Kini edisi 16-23 Ogos 2013.

"Saya akan tarik balik saman fitnah ini selepas berpuas hati dengan penjelasan dan seperti yang dipersetujui bersama.

"Bukan nilai saman yang penting sebaliknya maruah dan kredibiliti saya yang difitnah oleh pihak terbabit," katanya dalam sidang media pada Majlis Rumah Terbuka Parlimen Tanjong Karang di sini malam tadi.

Noh yang juga Anggota Parlimen Tanjong Karang memfailkan saman fitnah itu selepas kerajaan Selangor melalui akhbar rasminya Selangor Kini keluaran 25 Nov-2 Dis 2011 yang menerbitkan dua artikel yang berbaur fitnah berbunyi,

"Pesawah Tuntut Noh Omar Letak Jawatan" dan artikel yang menyiarkan kain rentang, "Noh Omar Khianat Petani dan Lesap RM110 juta Untuk Bantuan Petani."

Beliau berkata tindakan saman fitnah itu diambil kerana dakwaan yang dibuat oleh pihak berkenaan boleh menjatuhkan reputasinya yang pada ketika itu sebagai anggota parlimen, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani dan Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor.

"Saya berharap supaya pihak terbabit akan lebih berhati-hati selepas ini dalam mengeluarkan atau membuat kenyataan yang tidak tepat dan boleh memburukkan seseorang," katanya.

Noh berkata penjelasan yang dibuat jelas menunjukkan beliau berada di pihak yang benar dan dakwaan yang dibuat tidak berasas.

"Saya gembira kerana walaupun pelbagai dakwaan dibuat terhadap saya termasuk isu kolam udang yang berusia lebih 20 tahun namun penduduk Tanjong Karang masih menyokong dan memberikan majoriti lebih besar kepada saya pada pilihan raya umum lepas," katanya. – Bernama, 18 Ogos, 2013. 

Loading...

Latest News

Makanation