Noh Omar tarik saman fitnah terhadap kerajaan Selangor dan Adun Sekinchan – Bernama

 • Opening of Christmas Wonderland @ Gardens by the Bay 2015

  Opening of Christmas Wonderland @ Gardens by the Bay 2015

  Opening of Christmas Wonderland @ Gardens by the Bay 2015

  This year’s Christmas fair features light sculptures throughout the park, festive markets, a Toyland floral display, traditional carnival games and a new Ice Palace. …

 • The M1 Corporate Netball Challenge 2015

  The M1 Corporate Netball Challenge 2015

  The M1 Corporate Netball Challenge 2015

  Corporations faced off at the M1 Corporate Netball Challenge 2015, with 47 corporations competing for the title of M1CNC champion. …

 • Singapore mall welcomes Christmas with dance performance on climbing wall

  Singapore mall welcomes Christmas with dance performance on climbing wall

  Singapore mall welcomes Christmas with dance performance on climbing wall

  America’s Got Talent’s 2010 contestants, AscenDance Project, performed in Singapore for the first time on Thursday, to kick start the Christmas season at Parkway Parade Shopping Centre. The compelling 30-minute dance routine, which attracted the attention of shoppers, took place - not on the floor - but on a rock climbing wall. The four talented dancers showed off their incredible balancing and “hanging” skills, as well as graceful dance moves to popular Christmas jingles. The public can catch …

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar (gambar) akan menarik balik saman fitnah terhadap kerajaan Selangor dan Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Sekinchan Ng Sue Lim yang difailkan pada 14 Mac 2012.

Beliau berkata tindakan itu diambil setelah berpuas hati dengan penjelasan yang dibuat oleh kedua-dua pihak terbabit seperti yang disiarkan dalam akhbar milik kerajaan negeri itu, Selangor Kini edisi 16-23 Ogos 2013.

"Saya akan tarik balik saman fitnah ini selepas berpuas hati dengan penjelasan dan seperti yang dipersetujui bersama.

"Bukan nilai saman yang penting sebaliknya maruah dan kredibiliti saya yang difitnah oleh pihak terbabit," katanya dalam sidang media pada Majlis Rumah Terbuka Parlimen Tanjong Karang di sini malam tadi.

Noh yang juga Anggota Parlimen Tanjong Karang memfailkan saman fitnah itu selepas kerajaan Selangor melalui akhbar rasminya Selangor Kini keluaran 25 Nov-2 Dis 2011 yang menerbitkan dua artikel yang berbaur fitnah berbunyi,

"Pesawah Tuntut Noh Omar Letak Jawatan" dan artikel yang menyiarkan kain rentang, "Noh Omar Khianat Petani dan Lesap RM110 juta Untuk Bantuan Petani."

Beliau berkata tindakan saman fitnah itu diambil kerana dakwaan yang dibuat oleh pihak berkenaan boleh menjatuhkan reputasinya yang pada ketika itu sebagai anggota parlimen, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani dan Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor.

"Saya berharap supaya pihak terbabit akan lebih berhati-hati selepas ini dalam mengeluarkan atau membuat kenyataan yang tidak tepat dan boleh memburukkan seseorang," katanya.

Noh berkata penjelasan yang dibuat jelas menunjukkan beliau berada di pihak yang benar dan dakwaan yang dibuat tidak berasas.

"Saya gembira kerana walaupun pelbagai dakwaan dibuat terhadap saya termasuk isu kolam udang yang berusia lebih 20 tahun namun penduduk Tanjong Karang masih menyokong dan memberikan majoriti lebih besar kepada saya pada pilihan raya umum lepas," katanya. – Bernama, 18 Ogos, 2013. 

Loading...

Latest News

Makanation