Noh Omar tarik saman fitnah terhadap kerajaan Selangor dan Adun Sekinchan – Bernama

 • Emirates ad starring Pele and Cristiano Ronaldo hits the million mark

  Emirates ad starring Pele and Cristiano Ronaldo hits the million mark

  Emirates ad starring Pele and Cristiano Ronaldo hits the million mark

  It was only released to the public three days ago, but already Emirates Airline's brilliant advert starring Pele and Cristiano Ronaldo has attracted over a million views on YouTube. …

 • Earth Hour 2014 in Singapore highlights

  Earth Hour 2014 in Singapore highlights

  Earth Hour 2014 in Singapore highlights

  Singapore was the world hub of Earth Hour 2014, with the cast of "The Amazing Spider-Man 2" taking to its stage to lead the world in switching the lights in the area off. Catch all the highlights from the evening here on Yahoo Singapore. …

 • Emma Stone shares her secret obsession

  Emma Stone shares her secret obsession

  Emma Stone shares her secret obsession

  Hollywood actress Emma Stone tells Yahoo Singapore about one of what she counts as her many secret obsessions. Stone was in Singapore to promote "The Amazing Spider-Man 2" as well as Earth Hour 2014 alongside boyfriend Andrew Garfield and Oscar-winner Jamie Foxx, as well as film director Marc Webb and the show's producers. …

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar (gambar) akan menarik balik saman fitnah terhadap kerajaan Selangor dan Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Sekinchan Ng Sue Lim yang difailkan pada 14 Mac 2012.

Beliau berkata tindakan itu diambil setelah berpuas hati dengan penjelasan yang dibuat oleh kedua-dua pihak terbabit seperti yang disiarkan dalam akhbar milik kerajaan negeri itu, Selangor Kini edisi 16-23 Ogos 2013.

"Saya akan tarik balik saman fitnah ini selepas berpuas hati dengan penjelasan dan seperti yang dipersetujui bersama.

"Bukan nilai saman yang penting sebaliknya maruah dan kredibiliti saya yang difitnah oleh pihak terbabit," katanya dalam sidang media pada Majlis Rumah Terbuka Parlimen Tanjong Karang di sini malam tadi.

Noh yang juga Anggota Parlimen Tanjong Karang memfailkan saman fitnah itu selepas kerajaan Selangor melalui akhbar rasminya Selangor Kini keluaran 25 Nov-2 Dis 2011 yang menerbitkan dua artikel yang berbaur fitnah berbunyi,

"Pesawah Tuntut Noh Omar Letak Jawatan" dan artikel yang menyiarkan kain rentang, "Noh Omar Khianat Petani dan Lesap RM110 juta Untuk Bantuan Petani."

Beliau berkata tindakan saman fitnah itu diambil kerana dakwaan yang dibuat oleh pihak berkenaan boleh menjatuhkan reputasinya yang pada ketika itu sebagai anggota parlimen, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani dan Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor.

"Saya berharap supaya pihak terbabit akan lebih berhati-hati selepas ini dalam mengeluarkan atau membuat kenyataan yang tidak tepat dan boleh memburukkan seseorang," katanya.

Noh berkata penjelasan yang dibuat jelas menunjukkan beliau berada di pihak yang benar dan dakwaan yang dibuat tidak berasas.

"Saya gembira kerana walaupun pelbagai dakwaan dibuat terhadap saya termasuk isu kolam udang yang berusia lebih 20 tahun namun penduduk Tanjong Karang masih menyokong dan memberikan majoriti lebih besar kepada saya pada pilihan raya umum lepas," katanya. – Bernama, 18 Ogos, 2013. 

Loading...

Most Popular Stories